Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού Δήμου Χαλανδρίου: από το Κάτω Χαλάνδρι στο Πολύδροσο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της πόλης που συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι αφηγούνται τα παραμύθια τους σε μικρούς και μεγάλους σε εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 31 Μαΐου από το  3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου  και θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου με τη διοργάνωση γιορτής στην πλατεία Χαλανδρίου.
Επόμενη στάση -στις 14 Ιουνίου- το 4ο Δημοτικό Χαλανδρίου, όπου κλιμάκιο συνεργατών του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και θα παρουσιάσει στους μαθητές του σχολείου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Το παλιό σχολείο", ενώ οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που εργάστηκαν πάνω στα παραμύθια θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό δρώμενο με το δικό τους παραμύθι εμπνευσμένο από τα "χρόνια τα παλιά".
Την Παρασκευή 15 Ιουνίου, στο Θέατρο της Ρεματιάς, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου θα παρουσιάσει το "Παραμύθι για την ιστορία του σχολείου μας" στις 19.45 με τους μαθητές της Ε' Τάξης, με τη μουσική υποστήριξη των μαθητών της ΣΤ ' τάξης, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ του Δήμου σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και την Ένωση Γονέων Χαλανδρίου.


...κι ένα τραγούδι από το 9ο Δημοτικό που όπως και πέρσι αναμένεται να εκπλήξει ευχάριστα όσους βρεθούν εκείνο το βράδυ στη Ρεματιά.
Το θέμα του 2ου Φεστιβάλ Παραμυθιού είναι «το παλιό σχολείο». Μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων του Χαλανδρίου, εκπαιδευτικοί, γονείς και άλλοι ενδιαφερόμενοι πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, έρευνα για την ιστορία των σχολείων της πόλης και συνέθεσαν τα δικά τους παραμύθια.
Η πρώτη φάση του φεστιβάλ διεξήχθη τον Μάρτιο με κύκλο σεμιναρίων σε γονείς και εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων του Χαλανδρίου αλλά και άλλους ενδιαφερόμενους, πάνω σε τεχνικές δημιουργίας παραμυθιού μαζί με τα παιδιά. Παρουσιάστηκαν επίσης τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης «Περπατάω με την τάξη μου στην Πλάκα» και «Το παλιό σχολείο».
Σε δεύτερη φάση, ακολούθησε η δημιουργία παραμυθιών μέσα στη σχολική κοινότητα με τη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων της πόλης που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Οι εκπαιδευτικοί, αξιοποιώντας τις τεχνικές δημιουργίας παραμυθιού και μελετώντας μαζί με τους/τις μαθητές/ριες την ιστορία του κάθε σχολείου, δημιούργησαν τα δικά τους παραμύθια.
Η μεγάλη γιορτή του 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι θα γίνει στην πλατεία Χαλανδρίου την Κυριακή 17 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα με τους τις νεαρούς/ες παραμυθάδες/ούδες να μας αφηγούνται ιστορίες για το σχολείο που γνώρισαν οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου