Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Ο Υπερίων

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο μου βιβλίο, "Στα ίχνη του Ομήρου -περιπέτεια στη Χίο" από τις εκδόσεις Κέδρος. Το βιβλίο αρχίζει και τελειώνει στον "Υπερίωνα", ένα καφέ -μπαρ στη Βολισσό, απ' όπου και οι φωτογραφίες...



«…Η Αντιγόνη, καθισμένη μόνη, με έναν χυμό πορτοκάλι που ζεσταινόταν στο ποτήρι της καθώς τα παγάκια είχαν λιώσει από ώρα, βρισκόταν στην ταράτσα του «Υπερίωνα». Ψάχνοντας για το όνομα, πέρα από τις διάφορες μυθολογικές εκδοχές, ανακάλυψε πως έτσι ονομάζεται το ψηλότερο δέντρο του κόσμου, μια σεκόγια που ξεπερνά τα 115 μέτρα. «Υπερίων»: αυτός που υπερίπταται της γης.
Έτσι είναι εδώ ψηλά. Με τη Βολισσό να απλώνεται μπροστά της και στο βάθος το απέραντο γαλάζιο. Δεξιά, βρισκόταν το κάστρο, ακόμη πιο ψηλά. Βράδιαζε σιγά σιγά. Οι παραμυθάδες είχαν φύγει γι’ αλλού. Εκείνη έμεινε εδώ, χωρίς να ακολουθήσει την υπόλοιπη παρέα που αποφάσισε να κατηφορίσει στα Λιμνιά για ν’ ακούσει τα παραμύθια για μεγάλους….»




"...το κέφι είχε ανάψει στον Υπερίωνα. Όλων η διάθεση είχε ανέβει. Το καλοκαίρι είχε πολύ δρόμο μπροστά του και η νύχτα ήταν πανέμορφη. Ακόμη και οι μεγάλοι ήταν επηρεασμένοι από το κλίμα..."

Αποσπάσματα από το βιβλίο...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου