Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ο "Ξένος" στη Βιβλιοθήκη του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς


Φωτογραφία της Βιβλιοθήκη Αγροτικού Κ.Κράτησης Αγιάς.

Ο "Ξένος" μας ταξίδεψε ως τη Βιβλιοθήκη του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς, κάνοντάς μας πολύ περήφανους και χαρίζοντας μεγάλη συγκίνηση...
"Δεν άνθισαν ματαίως..." λοιπόν, όπως έγραφε κι ο ποιητής.
Αντιγράφω τη σχετική ανάρτηση

"Άλλο ένα όμορφο απόγευμα ήταν εκείνο της περασμένης Δευτέρας, όταν φιλοξενήσαμε μέλη του Δικτύου «Διαβάζω για τους Άλλους» για να διαβάσουμε μαζί και να συζητήσουμε, προσεγγίζοντας την έννοια του «ξένου» μέσα από τις ιστορίες των αναγνωσμάτων μας και το συσχετισμό τους με τις δικές μας απόψεις και εμπειρίες καθώς «Ξένος» ήταν ο Έλληνας που άφησε τη χώρα του για μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό, οι άνθρωποι που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας από κάθε γωνιά του πλανήτη, ο αυριανός ξένος που μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς. 

Για το σκοπό αυτό λοιπόν, επιλέχθηκαν 3 από τα 14 βραβευμένα διηγήματα που συμμετείχαν στον Δ’ Διαγωνισμό Διηγήματος με τίτλο: «Ο Ξένος» που διοργανώθηκε από τον Προοδευτικό Σύλλογο «Τα Καστέλλια» Ν. Φωκίδας και συγκεκριμένα τα διηγήματα με τίτλο: «Η σοφίτα στο Μάλμε» του Νίκου Γκαρμπαλιά (α βραβείο), «Ιθάκης 37» του Δημήτρη Μπιζένη και «Ο Ξένος» της Στέλλας Φραντζή. 

Φωτογραφία της Βιβλιοθήκη Αγροτικού Κ.Κράτησης Αγιάς.Ακολούθησε συζήτηση και η συνάντησή μας ολοκληρώθηκε μελωδικά με μια όμορφη έκπληξη που ετοίμασαν δυο από τους εκπαιδευόμενους του Μουσικού εργαστήριου εκμάθησης κιθάρας και φωνητικής που υλοποιείται στο Κατάστημά μας σε συνεργασία με το Δίκτυο για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό στις Φυλακές Γεώργιος Ζουγανέλης, ανανεώνοντας το ραντεβού μας πολύ σύντομα!!!"





Μπορείτε κι εσείς να διαβάσετε ελεύθερα το βιβλίο μας εδώ. Ελπίζουμε σύντομα να κυκλοφορήσει και το βιβλίο με τα βραβευμένα διηγήματα του 5ου Διαγωνισμού με θέμα "Το σχολείο"

o-xenos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου