Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Με τον "Κώδικα" στο Ηράκλειο Αττικής

...Το Σάββατο 16 Ιουνίου στις 11 το πρωί, θα είμαι κι εγώ εκεί με τον Κώδικα της Λέρου (και όχι μόνο)
Αποτέλεσμα εικόνας για 1ο Δημοτικό Νέο Ηράκλειο βιβλίο
Στον μαγικό κόσμο, που μόνο τα βιβλία μπορούν να περιγράψουν, είναι έτοιμο να ταξιδέψει και φέτος τους επισκέπτες του το 2ο Ηράκλειο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου, στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης (Νεότητος & Σοφίας). Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, 20 εκδοτικοί οίκοι, 64 συγγραφείς, εικονογράφοι και θεατρικές ομάδες δίνουν ραντεβού στο Ηράκλειο και καλούν μικρούς και μεγάλους για να τους μυήσουν στο καλό βιβλίο, στην συνήθεια της ανάγνωσης.
Με διακριτό τίτλο «Συγγραφείς, βιβλίο, σχολείο…», το φετινό Φεστιβάλ έχει ως επιπλέον στόχο να απευθυνθεί στους μαθητές της πόλης. Παράλληλα, λοιπόν, με την έκθεση, που θα διαρκέσει όλες τις ημέρες, στον χώρο του 1ου Δημοτικού θα κληθούν τα σχολεία του Ηρακλείου για να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς του κάθε βιβλίου, να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες μαζί τους.
Στα δεκαοχτώ εργαστήρια που θα στηθούν, με τη βοήθεια των συγγραφέων, οι μαθητές θα ενημερωθούν και θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα, την περιβαλλοντική συνείδηση, τον σχολικό εκφοβισμό, την κοινωνική αποδοχή, το σεβασμό της αναπηρίας, την ανάδειξη συναισθημάτων, την πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την αγάπης, σε κάθε έκφραση και μορφή της, κ.α.
Οι δράσεις θα πλαισιωθούν από θεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα του 1ου Δημοτικού Σχολείου.
«Πραγματικά η περυσινή, πρώτη, άκρως πετυχημένη διοργάνωση μας οδηγεί στην έντονη επιθυμία φέτος να πάμε ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο δυνατά. Ανεβάζουμε, λοιπόν, τον πήχη και σας περιμένουμε όλους στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης για να αποδείξουμε ότι το Ηράκλειο διαβάζει…», το μήνυμα της αντιδημάρχου, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.
«Σε ένα κόσμο που αλλάζει, που γίνεται όλο και πιο… ηλεκτρονικός μέρα με την ημέρα, το βιβλίο πρέπει να διασωθεί, πρέπει να συνεχίσει να είναι στις τακτικές συνήθειες όλων μας, ειδικά των παιδιών που από μικρή ηλικία πρέπει να μάθουν να διαβάζουν. Αυτός είναι και ο στόχος μας καθιερώνοντας το Ηράκλειο Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο ανοίγει και φέτος την αγκαλιά του και σας περιμένει στην φιλόξενη πόλη μας», σχολιάζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ ανά ημέρα

Σάββατο 16 Ιουνίου
10:00 Δενεζάκη Λιάνα & Κρόκος Μάνος, «Παραμυθοκάρτες», εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι (ηλικία: 3 έως 12)
11:00 Στοφόρος Κώστας, «Ο κώδικας της Λέρου, περιπέτεια στο νησί της Άρτεμης», εκδόσεις Κέδρος (ηλικία: 11+)
12:00 Μπουμπούσης Γιώργος, «Το αρκουδάκι που δεν αγαπούσε τα απογεύματα», εκδόσεις Γράφημα (ηλικία: 5+)
18:00 Δημητρόπουλος Παναγιώτης, «Το χρυσαφένιο κουκούτσι», εκδόσεις Ελληνοεκδοτική (ηλικία: 5+)
19:00 Θεατρικό, από την ομάδα «Τροφούπολη» βασισμένο στο βιβλίο της Κύργιου Σοφίας, «Τροφούπολη», εκδόσεις Ελληνοεκδοτική
20:00 Ηλιόπουλος Βαγγέλης, «Λίμο ο Λεμονάκης», εκδόσεις κόκκινη κλωστή δεμένη (ηλικία: 4+)
Συγγραφείς υπογράφουν 18:00 με 21:00 τα βιβλία τους: Ιωάννα Νοταρά, Πασχαλία Τραυλού (εκδ. ΔΙΟΠΤΡΑ), Μιχαήλ Άνθης, Καλλιόπη Βελόνια, Στέλιος Κανάκης, Έρση Λάβαρη, Όλγα Λυμπεροπούλου, Φραγκίσκα Μεγαλούδη, Γιάννης Μποσταντζόγλου (εκδ. ΕΝΤΥΠΟΙΣ)

Κυριακή 17 Ιουνίου
18:00 Ειρήνη Μαρκυδάκη, «Το αστέρι της φιλίας», εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη (ηλικία: 6+)
19:00 Εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα ενάντια στο BULLYING και κάθε μορφή βίας, βασισμένο στο βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου «Θες να παίξουμε;», εκδόσεις Άγκυρα
Συγγραφείς υπογράφουν 18:00 με 21:00 τα βιβλία τους: Μιχάλης Κατσιμπάρδης, Άννη Παπαθεοδώρου, Δήμητρα Παπαναστασοπούλου (ΑΝΕΜΟΣ εκδ/κη), Μαρία Γαβριελάτου, Γωγώ Ψαχούλια (εκδ. ΕΞΗ), Μαρίνα Αλεξάνδρου, Παναγιώτης Δεληγιάννης, Ευαγγελία Ευσταθίου (εκδ. ΛΙΒΑΝΗ), Χριστίνα Πομόνη (εκδ. ΜΙΝΩΑΣ), Μαριλίτα Χατζημποντόζη (εκδ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Δευτέρα 18 Ιουνίου
18:00 Μουντάκη Αργυρώ, «Ο καπετάν Τσουγκράνας και οι πειρατές του ωκεανού», εκδόσεις Μίνωας (ηλικία: 3+)
19:00 Ανδρικόπουλος Νικόλαος, «Κατασκευαστής παραμυθιών Επιδιορθωτής ονείρων», εκδόσεις Διάπλους (ηλικία: 5+)
20:00 Φούρκα Πέγκυ, «Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι», εκδόσεις Ψυχογιός (ηλικία: 7+)
21:00 «Μουσική βραδιά», από το 1ο Δημοτικό   Σχολείο
Συγγραφείς υπογράφουν 18:00 με 21:00 τα βιβλία τους: Νίκος Βιτωλιωτης, Ευρύνοος Ευρυνιάδης, Σοφία Καλφοπούλου, Λουκάς Καρνέσης, Ντίνος Κορδώσης, Στέλλα Κωσταρέλου, Φίλιππος Μορρίς, Κατερίνα Σωπύλη-Κονίτσα (εκδ. ΛΥΚΟΦΩΣ), Γιώργος Κατσέλης (εκδ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Τρίτη 19 Ιουνίου
18:00 Ζέτα Πολίτη, «Η αγάπη βασιλεύει στην Πιρπιρίτσα», εκδόσεις Λυκόφως (ηλικία: 6+)
19:00 Αλεξοπούλου - Πετράκη Φραντζέσκα, «Οι λέξεις των ποιητών», εκδόσεις Mamaya (ηλικία: 6+)
20:00 Θεατρική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο της Αλιμπαλή Αρτεμισίας «Θέλω να γίνω πειρατής», εκδόσεις Mamaya
21:00 «Μουσική βραδιά», από το 1ο Δημοτικό   Σχολείο
Συγγραφείς υπογράφουν 18:00 με 21:00 τα βιβλία τους: Κονδύλης Θάνος, Σπυριδούλα Σπυριδοπούλου (εκδ. ΙΑΜΒΟΣ), Γιάννης Αδελιανάκης, Χάρης Γαντζούδης, Αλέξανδρος Κεφαλάς, Ελένη Κατσιώλη, Βαγγέλης Σωτήρης, Ανδρέας Τσονιώτης (εκδ. ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ)

Τετάρτη 20 Ιουνίου
18:00 Γιώτη Μαρίνα, «Ρεβυθοκοντούλης», εκδόσεις Διόπτρα (ηλικία: 4+)
19:00 Γάτη Λιλή, «Σαν παραμύθι», εκδόσεις Εντύποις (ηλικία: 5+)
20:00 Το «Αεί Φέρειν», αποχαιρετά το σχολείο & καλωσορίζει το καλοκαίρι
21:00 …καλό καλοκαίρι, μ’ ένα βιβλίο στο χέρι & μια έκπληξη!!!
Συγγραφείς υπογράφουν 18:00 με 21:00 τα βιβλία τους: Σταύρος Βολιώτης, Ελένη Πολυματίδου (εκδ. ΓΡΑΦΗΜΑ), Ελένη Γαληνού, Βαγγέλης Γιαννίσης (εκδ. ΔΙΟΠΤΡΑ), Παύλος Ανδριάς, Καλλιόπη Γραμμένου (εκδ. ΙΑΜΒΟΣ), Εύα Κασιάρου, Λένα Τερκεσίδου (εκδ. ΜΙΝΩΑΣ), Βασιλική Μουργελά, Μάρω Παππά, Μαριλένα Ραπανάκη (εκδ. ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ)

Ώρες λειτουργίας:
Σάββατο 10:00 – 13:00 &  18:00 – 22:00
Κυριακή & καθημερινές  18:00 – 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου