Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ένα Φεστιβάλ γεμάτο βιβλία και χαμόγελα


Ήμουν κι εγώ εκεί! Μετά από πρόσκληση του αγαπημένου φίλου, δημοσιογράφου και συγγραφέα Παύλου Ανδριά, που ήταν η "ψυχή" της διοργάνωσης, βρέθηκα μια βροχερή Κυριακή στο 1ο Δημοτικό Ηρακλείου Αττικής, που η παρουσία των παιδιών τη γέμισε χαμόγελα. Μιλήσαμε για τον Κώδικα της Λέρου και φτιάξαμε δυο διασκεδαστικές ιστορίες.



Εκεί και η επίσης αγαπημένη συγγραφέας Καλλιόπη Γραμμένου, που μαζί με τον Παύλο μας ταξιδεύουν καθημερινά με τον Αυλόγυρό τους



Η έκθεση βιβλίου, εξαιρετικά ενημερωμένη, έφερε σε επαφή όλες τις μέρες του Φεστιβάλ τα παιδιά και τους γονείς με την καλή παιδική λογοτεχνία.





Είχα επίσης τη χαρά να γνωρίσω την αντιδήμαρχο Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, με την οποία μοιραστήκαμε πολλές ιδέες για μελλοντικές δράσεις.


Αντιγράφω από το σχετικό Δελτίο Τύπου:
"Το Ηράκλειο… διαβάζει και το απέδειξε για ακόμα μια φορά. Δεκάδες Ηρακλειώτες, κυρίως παιδιά της πόλης, επισκέφτηκαν το 2ο Ηράκλειο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Παρέα με τους 64 συγγραφείς, από 20 εκδοτικούς οίκους, που φιλοξενήθηκαν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, μικροί και μεγάλοι ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο που μόνο οι σελίδες ενός καλού βιβλίου μπορούν να περιγράψουν.
Μέσα από events ανάγνωσης, θεάτρου, μουσικής και παιχνιδιού τα παιδιά έμαθαν τα οφέλη του διαβάσματος, τα μηνύματα που μπορεί να περάσει ο γραπτός λόγος – για την ισότητα, την φιλία, την ειρήνη, την ευγένεια, την άμιλλα, την προσπάθεια - παίρνοντας στις καλοκαιρινές διακοπές την καλύτερη παρέα, τα βιβλία.
«Και φέτος είμαστε ικανοποιημένοι από τον αριθμό των επισκεπτών που πέρασαν από την Έκθεση και τις δράσεις του Φεστιβάλ. Όχι τυχαία διαλέξαμε αυτή την χρονιά να το οργανώσουμε στον χώρο ενός σχολείου, στο 1ο Δημοτικό Ηρακλείου Αττικής, θέλοντας να επικεντρώσουμε στα παιδιά, προκειμένου να κρατήσουμε και τις νέες γενιές Ηρακλειωτών κοντά στο βιβλίο», το μήνυμα της αντιδημάρχου, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου, η οποία συνεχάρη και βράβευσε όλους τους συγγραφείς που μετείχαν στο φετινό Φεστιβάλ.
«Για πολλούς οι καλοκαιρινές διακοπές είναι συνδεδεμένες με τις σελίδες ενός βιβλίου στην παραλία, στο εξοχικό σπίτι, στο χωριό. Ελπίζουμε, μέσα από το 2ο Ηράκλειο Φεστιβάλ, τα παιδιά να μαγεύτηκαν περισσότερο από τον κόσμο του βιβλίου, βρίσκοντας στην έκθεση και τα εργαστήριά του το υλικό για ανάγνωση μέσα στις ημέρες της καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου