Όπως έχω υποσχεθεί και με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου, κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα θα δημοσιεύω μια συνταγή από το βιβλίο μου 20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ
Χθες είχαμε στο μενού μας σαρδέλες γεμιστές. Σήμερα ας απολαύσουμε λαχανικά
Κωνσταντίνος
Αλεξιάδης
Μπρόκολο, κουνουπίδι
και μανιτάρια τηγανιτά με κουρκούτι
Υλικά
(Η ποσότητα των λαχανικών είναι ελεύθερη μιάς και
τηγανίζονται ένα ένα και μπορούμε πολύ εύκολα να διαλέξουμε τι προτιμάμε)
μπρόκολο
μανιτάρια πλερώτους
όλα τα παραπάνω κομμένα έτσι ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε
με τα χέρια
Για το κουρκούτι
1,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι
1/2 κουταλάκι του τσαγιού baking powder
1 κουταλάκι του τσαγιού κύμινο
3/4 του φλιτζανιού νερό
1 αυγό
Εκτέλεση
Ζεματάμε τα λαχανικά σε βραστό νερό εκτός από τα μανιτάρια.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υλικά για το κουρκούτι.
Αναμιγνύουμε τα λαχανικά με το κουρκούτι και τα τηγανίζουμε
σε σπορέλαιο που το έχουμε ζεστάνει στους 170 βαθμούς
Ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης είναι από τους γνωστότερους Έλληνες σεφ. Είναι μέλος του chef club και έχει μετεκπαιδευτεί στη Δανία και στη Γαλλία . Έχει αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα σε διεθνές meeting μαγειρικής στις Βρυξέλλες στο ευρωκοινοβούλιο. Έχει εργαστεί ως chef σε μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων.
Οι συνταγές που προτείνει είναι με απλά πασχαλινά υλικά ,και ειδικά προσαρμοσμένες για παιδιά .
Οι συνταγές που προτείνει είναι με απλά πασχαλινά υλικά ,και ειδικά προσαρμοσμένες για παιδιά .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου