Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Μια ζεστή βραδιά στο Απρόβλεπτο


Μετά από μια εκδήλωση/ παρουσίαση βιβλίου λέμε τι ωραία που περάσαμε, τι ωραία ατμόσφαιρα κλπ.
Μόνο αυτή τη φορά δεν είναι ένας τυπικός απολογισμός...

Φίλοι, γνωστοί και συγγενείς, συγχωριανοί, παλιοί συμμαθητές, συγγραφείς αγαπημένοι, πολλοί άνθρωποι που γνωριστήκαμε για πρώτη φορά και κυρίως παιδιά από το 10ο Δημοτικό της Ηλιούπολης που διάβασαν με μοναδικό τρόπο αποσπάσματα από το βιβλίο μου "Η πέμπτη πόλη των Δωριέων -περιπέτεια στη Γκιώνα", βρεθήκαμε Παρασκευή βράδυ στο "Απρόβλεπτο" στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, ένα από τα πιο όμορφα βιβλιοπωλεία της Αθήνας.

Και δεν υπερβάλλω. Μπορείτε να το διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες.







Και προσέξτε. είναι ένα βιβλιοπωλείο που πουλάει μόνο βιβλία! Πράγμα εντελώς σπάνιο για τις μέρες μας. Που απαιτεί μεγάλο θάρρος.
35 χρόνια τώρα η Σόφη Ζάχου είναι εκεί για να δίνει τον αγώνα του βιβλίου!  



Μαζευτήκαμε πολλοί και από νωρίς (και φύγαμε αργά). Που να τελειώσει η κουβέντα όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά το βιβλίο και το διάβασμα...
Οι εισηγητές, ένας κι ένας:

Η Εύη Καβαλάρη, εκπαιδευτικός -μέλος Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης με μια σύντομη και περιεκτική ομιλία μας έβαλε στο θέμα, αλλά είχε οργανώσει και το "κλου" της βραδιάς, την ανάγνωση των αποσπασμάτων από τα παιδιά.


Ο Νίκος Ζαλαώρας, δημοσιογράφος -οικολόγος που εξήγησε αναλυτικά το τι ακριβώς συμβαίνει στο περιβάλλον της Γκιώνας με την καταστροφική εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του βωξίτη. μας ταξίδεψε όμως και στα τοπία, τη χλωρίδα και την πανίδα της που αξίζει -επιτέλους- να προστατεύσουμε.



Ο Δημήτρης Χαλατσάς, δικηγόρος -συγγραφέας/ επίτιμος Πρόεδρος Προοδευτικού Συλλόγου "Τα Καστέλλια" -αειθαλής στα 96 (!) του χρόνια έδειξε πόσο οξυδερκής κριτικός και αναγνώστης είναι. μας ταξίδεψε όμως, μαγεύοντας μας, σε άγνωστες πτυχές της ιστορίας των Καστελλίων για να μην πω για τα όσα έμαθα για την οικογένειά μου από αυτόν τον μοναδικό ερευνητή της τοπικής μας ιστορίας.



Οι συζητήσεις που ακολούθησαν ήταν πολλές. και φυσικά θέλω να ξαναβρεθώ εκεί το συντομότερο.






Ετοιμάζουμε και κάποια έκπληξη για τους μικρούς μας φίλους, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Να ευχαριστήσω ξεχωριστά τη Σόφη Ζάχου και τους ανθρώπους του βιβλιοπωλείου για τη φοβερή φιλοξενία, αλλά και τη Ντίνα Σαρακηνού από το literature.gr που ήταν εκεί για να καλύψει την εκδήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου