Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Κρέπες με σπανάκι και κατίκι Δομοκού

Από σήμερα Σάββατο 14 Οκτωβρίου και μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, μια συνταγή κάθε μέρα από το βιβλίο 20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ -111 συνταγές και ιδέες διατροφής για παιδιά

Κρέπες με σπανάκι και Κατίκι Δομοκού

Αποτέλεσμα εικόνας για κρέπες με σπανάκι
Από τη κυρία Βασιλική Γαλάνη

Υλικά για τη γέμιση (για 10 κρέπες)

½ κιλό σπανάκι
½ κιλό κατίκι Δομοκού
250γρ. κεφαλοτύρι
1 μικρό γάλα εβαπορέ
Λίγη ψιλοκομμένη τομάτα
Αλάτι & πιπέρι

Υλικά για τις κρέπες

2 αβγά
1 φλ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Για τις κρέπες
Χτυπάμε καλά τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30’
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μια μικρή ποσότητα της ζύμης, την απλώνουμε  και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.

Σοτάρουμε το σπανάκι σε ελαιόλαδο προσθέτοντας λίγη τομάτα, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για λίγο ώσπου να φύγουν τα υγρά του. Σε κάθε κρέπα απλώνουμε μια καλή στρώση κατίκι. Από πάνω απλώνουμε το σπανάκι, το πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και τυλίγουμε την κρέπα. Βάζουμε τις κρέπες σε πυρέξ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και περιχύνουμε με το γάλα εβαπορέ. Ψήνουμε στους 200ο για περίπου 20’


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου