Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ο Κώστας Κρομμύδας στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης


«Συγγραφείς στα θρανία»
Συζητάμε με τον Κώστα Κρομμύδα

Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 18.30 το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του φετινού κύκλου του «Συγγραφείς στα θρανία» φιλοξενεί τον Κώστα Κρομμύδα.

Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί της «εφ’ όλης της ύλης» με αφορμή το νέο του βιβλίο  "Φως μέσα στη θύελλα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Ένα βιβλίο συναρπαστικό που καταπιάνεται και με σημαντικά θέματα που αφορούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Για το βιβλίο




Λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ, η παλαιοντολόγος Φωτεινή Μέλιου κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα, στο νησί όπου μεγάλωσε, την Άθωρα. Η γνωριμία της, όμως, με τον Γκάμπριελ αλλάζει τα δεδομένα της ζωής της και η επιβλητική παρουσία του την παρασύρει σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Μια απότομη και χωρίς προηγούμενο καταιγίδα ξεσπά στο νησί, εγκλωβίζοντας κατοίκους και επισκέπτες. Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού αποκόπτει κάθε επικοινωνία και η Φωτεινή καλείται να βοηθήσει τις Αρχές όταν ένας ιερέας βρίσκεται άγρια δολοφονημένος. Η αποκάλυψη ότι παρόμοιες δολοφονίες έχουν γίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου περιπλέκει την κατάσταση. Στην Άθωρα δεν παγιδεύονται μόνο οι κάτοικοι, αλλά και ο δολοφόνος.
Ποιος ο ρόλος της Σοφί, της μυστηριώδους γυναίκας που χρόνια ζει σε μια σπηλιά του νησιού, απομονωμένη και αμίλητη;



Όταν η καταιγίδα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της και τα στοιχεία της φύσης ενωθούν με τη μανία του δολοφόνου, η επιμονή της Φωτεινής θα γίνει το μόνο Φως μέσα στη θύελλα.

Βιογραφικό σημείωμα
Ο Κώστας Κρομμύδας είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Το 2017 συμμετείχε στον τρίτο κύκλο της δημοφιλούς αγγλικής σειράς The Durrells.

Συγγραφικό έργο

Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του Μπαμπά, Mεγάλωσέ με και τον Μάιο του 2013 το πρώτο μυθιστόρημά του Η Ζωή που Έλειπε, το οποίο κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα με τον τίτλο Cave of Silence. Τον Ιούνιο του 2014 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστόρημά του με τίτλο Ογκρέσα. Ακολούθησε το μυθιστόρημα Μη με Λησμόνει, τον Μάιο του 2015. Τα πρώτα τρία μυθιστορήματά του βρίσκονταν στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού βιβλίου των Public. Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του Ουρανόεσσα, το οποίο βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς, στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση».
Παραδίδει μαθήματα υποκριτικής και «δημόσιου λόγου-public speech». Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά.  

Οι επόμενοι συγγραφείς που θα καθίσουν στα θρανία του Μουσείου είναι:
13/11 Αυγή Βάγια
27/11 Ξένια Καλογεροπούλου
4/12 Γιάννης Ράγκος
18/12 Εύη Παπαδοπούλου -Βασίλης Χρυσικόπουλος


Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου