Σήμερα είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 50 εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του Σεμιναρίου  «Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίιδευσης – Περπατάω με την τάξη μου στην Πλάκα» που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας,  και τους υπεύθυνους πολιτιστικών θεμάτων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.


Οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στις συλλογές του Μουσείου, ενημερώθηκαν για τα προγράμματα της περιόδου 2017 -18 από την Πρόεδρο του Μουσείου -Σχολική Σύμβουλο Δρα Ευαγγελία Κανταρτζή και περπάτησαν στην Πλάκα ακολουθώντας τη διαδρομή του προγράμματος "Περπατάω με την τάξη μου στη Πλάκα".













Στη συνέχεια έπαιξαν ειδικό επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι και έφτιαξαν την αρχή μιας ιστορίας με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας των παραμυθιών.


Το ενδιαφέρον υπήρξε μεγάλο, έγιναν γόνιμες παρατηρήσεις και συζητήθηκε το ζήτημα της βιωματικής γνώσης της τοπικής ιστορίας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι καλύφθηκαν όλες οι θέσεις του Σεμιναρίου μια δύσκολη Κυριακή για το κέντρο της Αθήνας, κάτι που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για επιμόρφωση και ενημέρωση σε καινοτόμα προγράμματα.