Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Ένα κουτί θάλασσα από τη Λέρο και τη Λέσβο!

Πόσο χαίρομαι να διαβάζω ότι δυο αγαπημένα νησιά συμμετέχουν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα της Greenpeace.

Ψαράδες από τη Λέρο και τη Λέσβο φροντίζουν να ψαρεύουν με τον σωστό τρόπο κι εμείς μπορούμε αν έχουμε τα ψάρια τους στην πόρτα μας.

Αλέξανδρος Μαυροειδής
Αλέξανδρος Μαυροειδής (Λέρος)
Τούλα Καπηλάρη
Τούλα Καπηλάρη (Σκάλα Συκαμιάς, Λέσβος)


Μπείτε στην ιστοσελίδα της Greenpeace να τους γνωρίσετε!

Πώς φτάνει ένα κουτί θάλασσα από το νησί στην πόρτα σου;


Εγώ αντιγράφω:


Εσύ + ψαράδες = δίκαιη αγορά

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα 'Ένα κουτί θάλασσα' ξεκινάει ξανά και σου δίνει την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με ψαράδες που χρησιμοποιούν ήπιους τρόπους αλιείας με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στη θάλασσα. Συμμετέχεις ενεργά στην προσπάθεια και διαμορφώνεις μαζί με τους ψαράδες ένα πρότυπο δίκτυο διανομής βιώσιμου ψαριού. Δοκιμάζεις μαζί τους, αξιολογείς την εμπειρία σου και έχεις ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα. Μαζί φτιάχνουμε μία αγορά που βασίζεται στον σεβασμό της θάλασσας και τις ανθρώπινες σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα παίρνεις φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στην πόρτα σου μέσα σε μόλις 24 ώρες.
Μέσα από τη σελίδα υποστήριξης, έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο κουτιά. Οι ψαράδες χαμηλής έντασης από την Λέσβο και την Λέρο που συμμετέχουν θα βγουν για ψάρεμα και θα γεμίσουν το κουτί σου. Την ίδια μέρα, ο ψαράς θα στείλει το κουτί σου στην Αθήνα και το επόμενο πρωί εμείς θα το παραλάβουμε και θα το φέρουμε κατευθείαν στην πόρτα σου! Καθένα από τα δύο κουτιά θα έχει ψάρια και θαλασσινά από μία ποικιλία ειδών, ανάλογα με το τι έπιασε ο ψαράς εκείνη την ημέρα. Έτσι εξασφαλίζεις ότι το ψάρι που θα έχεις στο πιάτο σου είναι φρέσκο, εποχικό και υπεύθυνα αλιευμένο, ενώ υποστηρίζεις ενεργά τους ψαράδες του προγράμματος.
Δες τα 2 κουτιά, πάτα εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου