Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Συνταγή με ψάρι -από τη Λέρο και τη Λέσβο!


Όπως είχα υποσχεθεί και με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου, κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα δημοσίευα μια συνταγή από το βιβλίο μου 20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ

Χθες είχαμε γλυκό από τα χέρια της Τασίας Δενδρινού. Σήμερα, κλείνω αυτό το αφιέρωμα με μια δική μου συνταγή.

Για να γίνει πιο νόστιμη προτείνω να πάρετε ψάρια από τη Λέρο ή τη Λέσβο.

Μήπως τρελάθηκα; 
Όχι.
Με ένα κλικ τα ψάρια μπορούν να βρεθούν στην πόρτα σας:

Μέσα από τη σελίδα υποστήριξης του προγράμματος της Greenpeace "ένα κουτί θάλασσα", έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο κουτιά:  Οι ψαράδες χαμηλής έντασης από την Λέσβο και την Λέρο που συμμετέχουν θα βγουν για ψάρεμα και θα γεμίσουν το κουτί σου. Την ίδια μέρα, ο ψαράς θα στείλει το κουτί σου στην Αθήνα και το επόμενο πρωί εμείς θα το παραλάβουμε και θα το φέρουμε κατευθείαν στην πόρτα σου! Καθένα από τα δύο κουτιά θα έχει ψάρια και θαλασσινά από μία ποικιλία ειδών, ανάλογα με το τι έπιασε ο ψαράς εκείνη την ημέρα. Έτσι εξασφαλίζεις ότι το ψάρι που θα έχεις στο πιάτο σου είναι φρέσκο, εποχικό και υπεύθυνα αλιευμένο, ενώ υποστηρίζεις ενεργά τους ψαράδες του προγράμματος.

Ψάρι με λαχανικά στη λαδόκολλα



Με αυτόν τον τρόπο κατάφερα να πείσω τα παιδιά μου να φάνε ψάρι. Την πρώτη φορά δοκίμασα τη συνταγή με λαβράκι, όμως διαπίστωσα πως ταιριάζει σε πολλά είδη ψαριών. Τα λαχανικά δίνουν άρωμα, που "σπάει" την "ψαρίλα" που συνήθως ενοχλεί και απωθεί τα παιδιά. Τα λαχανικά μπαίνουν για να δώσουν άρωμα (στη συνέχεια μπορούμε να τα απομακρύνουμε από το πιάτο).
Η συγκεκριμένη συνταγή έγινε με κολιούς, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και με σκουμπρί, με τσιπούρα κλπ
Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, για μαμάδες και μπαμπάδες που ίσως δεν έχουν αρκετό χρόνο.

Υλικά
4 κολιοί (περίπου 300γρ ο καθένας)
1 κολοκυθάκι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 καρότο
1 πιπεριά
Χυμός ενός λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κολοκυθάκι, το κρεμμυδάκι, το καρότο και την πιπεριά. Βάζουμε από μια λωρίδα κάθε λαχανικού στην κοιλιά των ψαριών. Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
Απλώνουμε σε ένα ταψί ένα αλουμινόχαρτο και από πάνω του μια λαδόκολλα (το αλουμινόχαρτο καλό είναι να μην έρχεται σε επαφή με το φαγητό μας που ψήνεται)
Τοποθετούμε τα ψάρια στη λαδόκολλα και τα περιχύνουμε με το λεμόνι. Ρίχνουμε από μια κουταλιά ελαιόλαδο στο καθένα.
Κλείνουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, δημιουργώντας ένα "πακέτο".

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30' 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου