Λόγω καραντίνας, αλλά και για τους φίλους/ φίλες που δεν θέλουν να φάνε κρέας ή δεν τους αρέσουν τα εντόσθια, μια εναλλακτική πρόταση για -πεντανόστιμη- μαγειρίτσα.
Είναι από το βιβλίο 20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κριτική
Η συνταγή είναι από την κυρία Γιούλα Παρλιάρου που μας δείχνει πως
μπορούμε να φτιάξουμε μια μαγειρίτσα χωρίς συκωταριά ή κρέας, ιδανική για
μικρούς και μεγάλους με προβλήματα αυξημένης χοληστερίνης...
Μαγειρίτσα με μανιτάρια
1 κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι άνηθο
2 μαρούλια
1 ποτήρι κρασιού λάδι
1 ποτήρι κρασιού ρύζι
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Μαραίνουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια μαζί με τον άνηθο, τα
μαρούλια και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε νερό. Όταν πάρουν βράση ρίχνουμε το
ρύζι. Όταν το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο, χτυπάμε το χυμό του λεμονιού με
το αλεύρι, προσθέτοντας σιγά –σιγά ζουμί από τη σούπα μας. Μετά προσθέτουμε τα
μίγμα και το αφήνουμε να πάρει μια- δυο βράσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου