Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ψάρι με φιστίκι και άρωμα ...Σικελίας

Pesce spada gratinato al pistacchio - Una ricetta semplice e ...


Σημερινή εύκολη και νόστιμη συνταγή με άρωμα ...Σικελίας.

Καθώς δεν δοκίμασα αυτή τη συνταγή στον τόπο της, αποπειράθηκα σήμερα να την φτιάξω εγώ

Λοιπόν:
Μια φούχτα φιστίκια Αιγίνης
Τριμμένη φρυγανιά
Λίγη παρμεζάνα ή γκράνα

Αυτά στο μπλέντερ

Στη συνέχεια κουρκούτι με αλεύρι και μπύρα

Χρησιμοποιούμε φιλέτα ψαριού (πέρκα ή μπακαλιάρο)
Αλατοπιπερώνουμε.
Βουτάμε στο κουρκούτι και μετά στο μίγμα με τα φιστίκια

Ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι αν ροδίσουν (γύρω στα 20 λεπτά)

Βάζουμε και λίγο λαδάκι από πάνω πριν το ψήσιμο

Τα συνόδευσα με μια σος γιαουρτιού που είχε λίγη μουστάρδα, ξύδι, λάδι και αλατοπίπερο.

Εικόνες από την ψαραγορά της Κατάνια.






Η επόμενη συνταγή θα είναι για τα περίφημα arancini που γεύτηκα σε καθημερινή βάση και με κρέας και με ψάρι και με θαλασσινά. Το καλύτερο μου ήταν με μελάνι σουπιάς.



Για το Σικελικό μου τριήμερο διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου