Με πανδημία ή χωρίς μια δροσιστική γρανίτα είναι ό,τι πρέπει.
Δυο εύκολες συνταγές, δοκιμασμένες στο σπίτι.
Γρανίτες μετά μουσικής. Χάνετε τα περιττά κιλά χορεύοντας και μετά απολαμβάνετε τη γρανίτα σας χωρίς ...ενοχές!
Τη μια τη φτιάχνετε ακούγοντας αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=luIZEAmQrTA&list=PLkLimRXN6NKwISFV1aew95j_JJBfETUyK
Μουσική από το The Strawberry Statement
Οι συνταγές αυτές είναι από τον κύριο Νεκτάριο Παπασπύρου, για ένα αφιέρωμα που είχα κάνει στα παγωτά. Η εκτέλεση και οι φωτογραφίες δικές μου.
Δυο εύκολες συνταγές, δοκιμασμένες στο σπίτι.
Γρανίτες μετά μουσικής. Χάνετε τα περιττά κιλά χορεύοντας και μετά απολαμβάνετε τη γρανίτα σας χωρίς ...ενοχές!
Τη μια τη φτιάχνετε ακούγοντας αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=luIZEAmQrTA&list=PLkLimRXN6NKwISFV1aew95j_JJBfETUyK
Μουσική από το The Strawberry Statement
Γρανίτα φράουλα
Υλικά
½ κιλό φράουλες
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
Χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη για δέκα
λεπτά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να
γίνουν πολτός. Μόλις κρυώσει το σιρόπι τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Περνάμε το
μίγμα από ένα χοντρό σουρωτήρι και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν το μπολ
αρχίσει να παγώνει στις άκρες χτυπάμε το μίγμα να αφρατέψει και το βάζουμε ξανά
στην κατάψυξη. Πριν το σερβίρισμα, χτυπάμε άλλη μια φορά στο μίξερ.
Την άλλη ακούγοντας μουσική από το "Γρανίτα από λεμόνι" (lemon popsicle)
Γρανίτα λεμόνι
Υλικά
2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
6 φλιτζάνια νερό
1 ½ φύλλο ζελατίνη
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη ζελατίνη στο νερό και βράζουμε σε κατσαρόλα
μαζί με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά. Όταν κρυώσει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Η
υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια με τη γρανίτα φράουλας.
Οι συνταγές αυτές είναι από τον κύριο Νεκτάριο Παπασπύρου, για ένα αφιέρωμα που είχα κάνει στα παγωτά. Η εκτέλεση και οι φωτογραφίες δικές μου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου